Eigen koffie mok op kantoor verplicht

vanaf 2023 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2023 is het voor iedereen op kantoor gewenst om koffie of thee te drinken uit mokken in plaats van uit wegwerpbekers. Ook op andere locaties waar drankjes ter plaatse worden opgedronken worden herbruikbare bekers de norm.

Verschillen tussen een bekertje of een mok?
Er zijn minder grondstoffen en energie nodig voor een plastic wegwerpbekertje dan voor een stenen mok of kopje. Maar een mok gaat langer mee. Tijdens de lange levensduur van de mok moet die worden afgewassen. Voor afwassen is warm water nodig, en juist dat warme water levert een flinke milieubelasting op: het kost gas (als je warm water uit de kraan gebruikt) of elektriciteit (als je een afwasmachine gebruikt). Het verbruik van gas en elektriciteit draagt bij aan klimaatverandering omdat hierdoor onder andere het broeikasgas CO2 vrijkomt. De milieubelasting van de mok daalt als je dezelfde mok meerdere keren vult met koffie of thee, zonder tussendoor af te wassen.

Wij bedrukken de mokken geheel naar wens en kleur. Of u nu kiest voor een persoonlijke mok voor iedere medewerker, met bedrijfslogo of voor een speciaal moment zakelijk of privé. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *